Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

09 May 2014

Kain Sulam Bandung





Kain sama yang saya beli RM 80.00 dgn kwn ofis n RM35.00 dgn En Rahimi n En Hafizi


Salam Jumaat..

Semua wanita suke tengok baju cantik2 kan.. So do I.. I bought two pieces of clothes from my colleage and order my tailor to make kurung moden. Later i will upload the pictures.

Now come back to the kain sulam bandung yang kt ats tu. Sy beli kain ni dari En Hafizi dan En Rahimi, usahawan muda berasal dari Kelantan. Asalnya nak jual tru FB, last2 bg je dekat my sisters jual dkt kg.

Ceritanya, kain yg sama I beli from my collegue harga die RM80.00. When I saw an advertisement from FB En Hafizi dan En Rahimi, die jual RM35.00 but have to purchase 150 pieces min. Terkejut dan agak menyesal pada awalnye. Untuk tebus balik, I nekad ajak kwn2 lain yg berminat utk order skali nak cukupkan 150. Lepas kumpul, mak ai dapat 290 helai.. huhu konon nk order 150 kan..

Then collect payment from kwn2 n bayar dekat En Hafizi dan En Rahimi RM10,950.00 transfer online pada 14 Mac 2014. En Hafizi dan En Rahimi janji lagi 2-3 mgu dapat.. Mase tu my husband warning mcm2.. Kalau kene tipu cam ne.. Klau kain x dapat cam ne.. Kalu kain x cantik cmne.. Bla bla bla..

Masa berlalu sgt cepat.. Tarikh last time dah 11 April 2014. Everyone keep asking when the clothes will be arrived. I da depressed dah that time. Maklumla 22 org duk tye, "sue kain da sampai?, nanti lambat2 x de org nk amik tempahan".. "Belum, sabar ye".. Memang masa tu asyik duk tye En Hafizi dan En Rahimi tu apa status kain sebenanya bla bla bla...

Then akhirnya pada 30 April, ade la org call nk anta kain.. Alhamdulillah Ya Allah sampai jugak kain yg bernilai RM10,950.00 tu.. Lega tak terhingga.. Lepas tu bermula la akitiviti sorting kain ikut tuan pye 22 org.. Bukan main pening nak match kn corak kain sebenar dgn corak dlm power point. Jenuh jugakla.. Tempoh sebenar sampai kain tu ialah sebulan n 15 hari, from estimation 2-3 weeks.. Penantian memang suatu penyiksaan.. Tapi penantian amat berbaloi sebab tgk kain yang sangat cantik..

Moral of the story kita hanya merancang, Allah yg menentukan..

P/s : Gambar kain yg lg cantik akn di upload Part 2...

Salam..


6 comments :

  1. Alhamdulillah sampai walaupun exceed the agreed timeline...kalau tak sure tak boleh tidur punya...he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rdz.. asyik termimpi2 je stp malam =)

      Delete
  2. dari Bandung tu pasal lambat sampai sikit kot. memang cantik lah sulamanya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A aa.. Naik kapal.. tu la penantian yang berbaloi sebab kualiti kain very high..

      Delete
  3. Replies
    1. Memang lawa.. Puas hati.. ni sikit je baru amik gambar.. Yg jual x sempat amik gamba pun ade..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget