Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

27 May 2014

Tema Baju Raya 2014

Assalamualaikum..

Tema Baju Raya..
Mesti semua dah siap baju raya kan? Bagi yang belum pilih tema lagi, sy ingin berkongsi beberapa warna yang anda boleh pilih..

1. Lilac

Warna ini dapat merangsang daya imaginasi kita dan memberi sumber inspirasi dan ilham kepada pemikiran kita.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

2. Dark Magenta

Warna ini dapat memberi keseimbangan kepada emosi kita dan keharmonian dalam keseluruhan tubuh badan kita.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

3. Mahogany

Warna ini simbol kepada keselamatan, perlindungan dan kekayaan.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

4. Royal Blue

Warna ini adalah simbol kepercayaan, kesetiaan, ketelusan dan ketenangan.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

5. Emerald Green

Warna ini dapat memberikan inspirasi dan menaikkan semangat kita.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

6. Teal Blue

Warna ini adalah simbol komunikasi yang terbuka dan boleh menggambarkan pemikiran dan perasaan dalaman kita.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

7. Tangerine Tango

Warna ini adalah simbol kesihatan dan kekayaan dan nasib yang baik.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

8. Blush Pink

Warni ini dapat memberi kesan dan implikasi kepada nafsu berahi dan erotik.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

9. Gray

Warna ini simbol kebiasaan, membosankan dan kusam.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

10. Cream

Warna ini adalah simbol tenang, keseronokkan, kesucian, dan kelembutan.
Disarankan | Tidak disarankan | 50-50

Dah imagine nak decide yang mana satu?
Selamat memilih :)

9 comments :

  1. tak pikir lagi nk buat baju kurung.. tp calor Blush Pink tu cm best jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blush pink tu org melayu kita panggil pink belacan.

      Delete
  2. Sume cantik2. Tapi, saya xtempah satu pun lagi..busy. Xberayelah tawun ni.
    Tahun lps tempah kurung peplum. Taktau tawun ni trend ape yg glamer ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun ni maybe style mini kurung pendek.. Ala-ala jovian mandagie punye design..

      Delete
  3. JEMPUT JOIN INI..
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html
    DAN INI http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/setulus-kasih-ibu-contest.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr. Shikin.. yg 1st one tu going to join..
      2nd one already joined.. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/05/setulus-kasih-ibu-contest-by-dr-shikin.html
      Thanks..

      Delete
  4. suke ngan colour emerald green tue ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emerald green memang menjadi kegilaan ramai.. My raya theme for last two years.. :)

      Delete
  5. lilac n teal blue sangat cantik :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget