Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

11 October 2014

Cermin Mata Uzur

Cermin mata uzur

Assalamualaikum...

Hmm kesian sungguh cermin mata ku ini... a.k.a. spek. Sebab ape? sebab dah hilang dia pye multi coated dia kerana penggunanya sangat lasak dan sememangnya usianya yg sangat lanjut.. berapa tahun? hmm almost 3 years tu pakai... bingkai dah tukar tiga kali.. cermin je x tukar2... kedekut kan... hahahaha.. kesian kesian kesian... sbenarnya sy ni, power spek special ckt.. klu buat spek mmg cecah rm2k la.. so tu yg pakai la selagi nmpk... power silau je dah cecah 250++ power rabun tu.. hmm 650++ hebak dok? huhuhu itu la yg jadi rm2k tu... nk nipiskan kanta.. nk ringankn kanta nk tambh itu nk tmbh ini..


ni lah spek sy yg uzur ni.. dia pye calar tahap hampir sekata... semua permukaan calar.. nampak x? nampak x? x nmpak pendek umur... hahaha..bkn sorang dua je yg tegur ramai dah tegur.. pekakkn telinga je...


sebenanya tgh aim nk buat lasik ngn Prof. Muhaya. dekat sg Chua tu.. harga dia RM7k++.. so skang tgh menabung lah kononnya...
nk book tarikh dlm januari 2015 ni.. so bersabar dan bertahan lah duhai spek ku ye... berbaktilah lagi kepada tuan mu yg rabun ni...


nk buat lasik dah lama.. dah ramai ofismate yg buat.. asyik tangguh sebab pregnant beranak, pregnant balik, beranak, pregnant lg dan beranak lg... x leh buat sbb hormon masa pregnant n beranak (breastfeed) akan effect power mata kita.. x accurate...

jadi jadi jadi.. Adik Anas bulan januari 2015 ni dah setahun dua bulan... insyaAllah mataku akan dilasik.. permudahkankanlah urusanku ya Allah..

"setiap kali lepas melahirkan anak, sedih je sebab x nmpk anak-anakku.. ummi mu rabun..."

1 comment :

  1. Hehehe ..Kena buat laaa nnt ..Lya pon pakai spek jugak hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget