Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

29 October 2014

Review U Mobile Unlimited 50 Postpaid Plan

Assalamualaikum...

Saya nak review tentang penggunaan servis U Mobile Unlimited 50 Postpaid Plan. Saya mula switch service provider dari Celcom ke U Mobile pada March 2014. Masa pakai Celcom dulu, x de data pun, amik plan Voice call RM 50/month. So masa ni harap kat Wifi je utk ber Whatsapp. Klu dlm kete tgh drive jd mode offline :)

Kisahnya talipon missing sama macam kes MH370 yg x terbongkar sampai hari ni, 29/10/2014. Talipon saya hilang dalam rumah pastu bateri kong, dan sampai skang gagal di kesan.. huhu

Ok lepas tu decide beli handphone n data plan.. pegi celcom tye, brp klu nk talipon dgn monthly commitment. Masa ni memang duk aim iPhone 5s sahaja ok... huhu... then pegi a few centres Maxis, Celcom, Digi. seme no stock available for installment. ok terus suh Mr. Husband beli iPhone 5s pastu survey plan termurah.. Kebetulan Kak Dayah ofismate ni baru je tukar dr Celcom ke uMobile.. murah katanye.. 50 hinggit je.. terus berkenan dan signup for this plan...


Jadi lepas sign up boleh la pakai talipon berkenaan. Pastu sangatlah puas hati dengan kemurahan plan ni.. Sebab stp bln bil mesti less than RM60.00. Sbb SMS kene cas lah ckt.. Monthly is costed approximately RM54.00 only. 

Line clear x?  huhu.. skang ni line uMobile ni x advance mcm Celcom lg.. jadi line ok bila betul2 di lembah Klang je.. Kalau dah sampai ke Sungai Buaya tu dah tgl 2 bar GPRS ok.. x pe la.. pegi beraya ngn famili.. x berwhatspp sgt time tu...

dan masa kt umoh mok saye kat Felda Neram 1, Kemaman ni.. mmg worst la signal data plan dia.. call alhamdulillah la boleh.. Harap tahun2 mendatang umobile makin maju ke depan la kn.. tp jgn jd mahal plak.. lari badget akakk nnt..

so sapa2 berminat boleh explore sini. TQ! :)

3 comments :

  1. sy pakai yg umi RM 48...2 gb..free 100 minutes calls, 100 free sms....x abes pakai pun...tp tenet blom 2 minggu dh 80% usage....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget