Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

07 January 2015

Dari BBIM ke ABIM

Assalamualaikum...

Semalam pegi setel registration Abang Ziqri ke skool baru die ABIM...

Total RM695.00

Monthly fee dia murah je nak compare ngn BBIM.. memanglah la BBIM tu Montessori which is barang2 dia pun very costly.. so bkn nk compare ape just nk share prob solving.. location BBIM BTHO tu jauh actually dr tempat kediaman kami that's why tkr kan abg Ziq ke ABIM dekat Alam Jaya tahun ni sebab ayah dia risau bahaya naik moto ats highway tiap2 hari.. kereta laju2.. so kene akurlah... dekat ABIM ni Abang Ziq belajar halfday then transit kt umah Pengasuh kat Cheras Awana, yg amik dr ABIM ni Abang Zam suami Kak Dayang, pengasuh anak2 kami sejak 2 bulan.. skang dah tiga orang anak kami die jaga huhu.. Alhamdulillah so far so good...

Daftar dengan Cikgu Midah dan Cikgu Gee..

"Ya Allah Lapangkanlah dan bukakanlah dada anak ummi dan kawan-kawannya untuk menimba ilmu di sekolah nya, kuatkan daya ingatan mereka, lancarkan lidahnya untuk menghafal, fahamkanlah mereka perkataan cikgu-cikgu mereka.. Amiin Ya Rabbal'alamiin..."

5 comments :

  1. apa beza ABIM dgn BBIM ? maaf saya kurang fhm . . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis..
      ABIM tu Taski under Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM)
      BBIM tu Play School/Pre-School Brainy Bunch Islamic Montessori under BBIM Malaysia..

      Delete
  2. Amiinnn..saya doakan yang terbaik untuk Sue & famili. Yelah bahaya ulang-alik camtu.
    Insyaallah jadi anak bijak & soleh belajar di.ABIM.

    ReplyDelete
  3. Abe hari ni nangis nak masuk kelas baru.
    Dia nak dok kelas lama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget