Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

30 June 2014

Jom Tarawih

Asslamualaikum..

Salam Ramadhan Kareem..


Azam utama saya untuk Ramadhan kali ini ialah Solat Tarawih setiap malam (tapi buat kat rumah je sebab ada baby 8 months old kan :))
Checklist Tarawih saya



Nabi Muhammad s.a.w. telah bersabda maksudnya:

“Sesiapa yang bangun (solat) pada bulan Ramadhan dengan penuh keimanan dan Ihtisab (mengharapkan pahala) maka diampunkan baginya dosa-dosa yang lepas”. [HR: Al-Bukhari dan Muslim].

Semoga Allah ampunkan dosa kita semua.
Amiin...

2 comments :

  1. tak dapat nak tarawikh.
    any tips cmne nak handle anak2 kt surau.
    kalau bawak ni confirm merayap kat sejadah orang lain.

    ReplyDelete
  2. Memang x bawak pun g surau..
    Pernah test 2 thun lepas, masa tu baby jgk.. 7mo.. nangis sbb nk tdur n x selesa.. sempat solat isya' je kesudahannya..
    terpaksa buat kat rumah je.. huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget