Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

31 July 2015

Family Day Zaitun Kadir 12 Jun 2015 (Part 1)

Assalamualikum..
Bismillahirrahmanirrahim...
1 Jun 2015 dah start bekerja ditempat baru, lebih sibuk dr yg biasa. So hari ni, genap dua bulan kerja, ni curi masa untuk update entry.



Nak cita panjang tentang Hari Keluarga ni..
Prerequisite : Prep for Family Day 2015

Family Day Zaitun Kadir 
12-13 Jun 2015
Lis Na Ree Resort Kuantan.

So tentatif terakhir dan terkini:

So first berkumpul, mane yg smpat berkumpul tu berkumpul, mane yg x sempat terus jumpa di Resort..
Dekat Resort kami diberi option utk checkin awal.. So checkin la terus.. (Sebelum tu byr dulu semua yuran :) Resort prefer CASH hohoho)


Da setel kumpul kt dewan makan utk lunch; menunya:

Tapi hari ni hari jumaat, kaun hawa lunch dlu.. kaum adam pegi solat jumaat dlu.. jalan kaki je.. masjid 100M je dr resort.. Alhamdulillah.. :) makanan ala kampung ok la sedap la ikut anak tekak kami semua :) Batrisyia puji daging kicap dia..

Then anak2 terus terjun kolam.. Maklumla bilik seme mengadap kolam mandi..


Terbakar le tgh hari bute duk berjemur dlm kolam hahaha.. Ini baru jantan sebenar.. Dari kiri Batrisyia, Ziqri, Hasha dan Zahin.. Yg girls tu.. x pe la seronok layan adik sepupu...

Pastu next agenda > Sukaneka. Tapi kami decide buat lps solat asar.. Lama la mereka dlm kolam tu..


Asyraf, Hana (pakai goggle tu), Nada, Adam.. Yg otw nak masuk tu si comel Aisyah..
Ok prep for sukaneka:
Yg no satu tu terlupa nak bawak dr rumah.. pastu pergi keliling resort cari batu bata.. jumpa la akhirnya 6 ketul.. alhamdulillah..

Agenda acara sukaneka:

Senarai peserta:



Acara pertama tiup belon paling banyak.. Lepas tu cari gula2 dalam tepung..


Aisyah salah sorang dari peserta.. Dari tiga kumpulan, semua acara dah jd 2 kumpulan sebab anak2 byk akal, Ziqri tarik diri or disqualified hahahaha..


Acara Isi air dalam baldi guna span.. Kanak2 semua range below 5yo.. kurang faham cara nk buat even dah demo.. hahaha


Adi (ayah Nada) duk facilitate Nada cm ne nk isi air tu.. huhuhu so funny anak2 syurga ni seme.. Zahin very good, he managed to do it properly.. Zahin sebaya ngan Ziqri..

Penonton:

Next, for adluts jalan ats batu bata:

Suamiku (Pok Su) n Kok ja (Alang)

Abg (Ayoh Ngoh) n Abg Man (Ayoh Cik)
Then kerusi berirama atau rebut kerusi :) muahaha


Adi dukung Asyam Adyan, Darish, Din dukung Iman, Abg Long Jang, Batrisyia, Hasha..

Last but not least acara sukaneka kami..


Kumpulan no 3 - Long Jang, Azirul, Jie, Din, Izham, Kok(CheDe/MokYa).. kumpulan ni tempat ketiga huhu


Hasha, Kak Na (Mok Cik) Asyraf, Kok Mie(Andok) - Naib Juara :)



Juara - Adi, Kok Ja(Alang), Batrisyia - ada penyu kt istana ni :) Tahniah semua..

Semua dah penat.. Balik rehat.. Bersiap utk acara malam nya..
Model istana pasir:
Anas Zuhayr
Acara malam..
Kek Birthday Mei Jun Combo

Keluarga Sakinah Menuju Syurga
Sambung Part 2 di next entry :)
Salam..

5 comments :

  1. Seronoknya berkumpul mcm ni..Family in law akak pun pernah buat gathering kat sini...best sgt tapi tak sempat nak buat sukaneka..mcm tak cukup ahli sbb ada yg tak boleh join sbb tak dpt cuti..huhu..
    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/10/family-gathering-lis-na-ree-resort.html

    ReplyDelete
  2. Good2..best sgt..tahniah project manager..mok su..and as gold sponser..wat lg tuk taun2 dpn

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya.. tgk entry ni teringt tajuk tanyalah ustaz tv9 pg td.. ttg hubungan yang tersimpul :)

    salam kenal dr saya tiera, jalan2 here ;)

    http://sweettyra.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. best jugak wat family day besar-besaran gini..reramai

    ReplyDelete
  5. Meriahnya family day dengan semua family :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget