Doa Anak Soleh

"Ya Allah Ampunkan lah dosa kami dan dosa kedua ibubapa kami dan kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihani kami sewaktu kami masih kecil.. Amiinn ya Allah..."

02 December 2014

Review: Chu Chu TV Videos

Assalamualaikum..
Skang ni Kakak Hana suka layan kids rhyme dlm you tube tp dia nak tgk kt tv sebab besar n live kan..
Pada awalnye tu kitorang search head shoulders knees n toes for her.. but then she saw something more interested which is chu chu tv kids rhyme.. so ikut je la kemahuan die.. on weekend seawal 9 pagi kitorang layan chu chu tv ni sampai ke tgh hari kot. nasib baik x muntah.. sbb bkn ummi duk dpn tv x berganjak kn.. mst x smpt nk panas bontot pun..


So antara fav songs kakak hana ialah:

  1. Head shoulders knees and toes
  2. Numbers song
  3. Humpty Dumpty
  4. Little Bo Peep has lost her sheep
  5. Mary had a little lamb
  6. Five little ducks
  7. Ten in the bed
  8. Wheels on the Bus
  9. ABC song
  10. Baa baa Black Sheep
dan bayak lagi..
chu chu tv rhymes ni very interactive for our toddlers. yg ABC song tu mmg sesuai utk anak2 kenal stp huruf ABC dan sama jgk utk numbers song.. stp huruf dan nombor sangat terang besar dan jelas tulisannya.. faktor warna2 ceria jgk sesuai utk daya membezakan stp objek. kanak2 mmg akan auto matik tertarik dgn warna2 dlm video ni..

watak2 dlm video2 ni sangat lah kiut miut.. chu chu chi ka n lg satu lupe dah..

dan yg paling penting video chu chu tv ni dia ade lirik lagu kat bawah yang membolehkan anak2 kita ikut dan nyanyi sekali.. improve english vocabs skali..

jadi jom lah cuba layan video ni utk anak2 kesayangan kita ye..

7 comments :

  1. Banyak jugak song dia ye.
    Gegirl memang suka rhymes macam ni.
    Anak-anak lelaki saya macam x berapa interested.

    ReplyDelete
  2. anak dulu kecik2, suka jugak lagu Head shoulders knees and toes tuh.. siap buat gerakan ikut lagu lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. mmg lagu2 tu sy dok perdengarkan kat ank setiap hari... hehe...

    ReplyDelete
  4. Bestnya! Boleh sing-along tiap2 hari :)

    ReplyDelete
  5. eh nak try bukakla bagi anak sedara dengar.. mana tahu dorang suka kan :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..
    https://www.youtube.com/watch?v=zOi8-LHUHo4

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget